Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Εύκολο Μανικιούρ-Πεντικιούρ στο σπίτι+Tips


Όλο το χρόνο και ειδικά τώρα το καλοκαιράκι, θέλουμε να είμαστε τέλειες από την κορφή ως τα νύχια. Αυτόν τον καιρό όμως ,με την οικονομική κρίση, δεν μπορούμε να δίνουμε τόσα χρήματα σε κάποιον επαγγελματία. Ελπίζω αυτό το post να σας βοηθήσει να περιποιηθείτε τα άκρα σας εύκολα και...σχετικά γρήγορα, στο σπίτι. Θα σας περιγράψω σε πέντε εύκολα βήματα το (στεγνό) μανικιούρ-πεντικιούρ που κάνω μόνη σπίτι μου, για να έχω πάντα όμορφα νύχια. Τα βήματα δεν διαφέρουν πολύ, στα πάνω και κάτω άκρα. Aς αρχίσουμε...


Βήμα 1ο

Αρχικά βάζουμε το ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια(εικ. 1), περιμετρικά του νυχιού. Υπάρχουν στο εμπόριο και οι τιμές ποικίλουν. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να δράσει.



 Βήμα 2ο




Με το ειδικό εργαλείο ή το ξυλάκι (εικ. 1 & 2) σπρώχνουμε τα επονύχια προς τα πίσω(αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε λίμα από την λιγότερο τραχιά της πλευρά). Σε περίπτωση που προεξέχουν αρκετά και φαίνονται άσχημα, τα κόβουμε με τον κόπτη ή το πενσάκι παρανυχίδων (εικ. 3 & 4). Άμα δεν διαθέτουμε τίποτα από τα δύο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον νυχοκόπτη μας, αλλά αυτό έχει κάποιο παραπάνω βαθμό δυσκολίας.

εικ. 1

εικ. 2

εικ. 3

εικ. 4








Βήμα 3ο

Αφού αφαιρέσουμε την περιττή λιπαρότητα με λίγο βαμβάκι ποτισμένο με ασετόν, μπορούμε να δώσουμε με την λίμα το επιθυμητό σχήμα στα νύχια. Φέτος στην μόδα είναι τα κάπως κοντά και στρογγυλεμένα, στις άκρες, νύχια. Εγώ όμως, παραδόξως, φέτος επιμένω στα μακριά και τετράγωνα νύχια, διότι πιστεύω πως δείχνουν πιο μακριά τα δάχτυλα. Φροντίζουμε να λιμάρουμε πάντα προς μία φορά, για να μην το φθείρεται το νύχι. Δεν λιμάρουμε την επιφάνεια του νυχιού, εκτός αν έχουμε κάποια εξειδικευμένη λίμα ή το ειδικό τροχό.

Βήμα 4ο

Εφόσον έχουμε δώσει σχήμα στα νυχάκια μας και είναι όλα ομοιόμορφα, αφαιρούμε την σκόνη είτε με το ειδικό βουρτσάκι(εικ. 1), είτε με βαμβάκι.

εικ. 1


Βήμα 5ο

Αφού κάνουμε τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο χρώμα. Στα κάτω άκρα τοποθετούμε τα ειδικά μαξιλαράκια (εικ. 1) ή κάποια τυλιγμένη χαρτοπετσέτα ζικ-ζακ στα δάχτυλα, για να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και χαλάει το χρώμα. Εφαρμόζουμε την βάση που είναι απαραίτητη,γιατί προστατεύει το νύχι από τη φθορά και το κιτρίνισμα. Το χρώμα το εφαρμόζουμε με τρεις κινήσεις. Αρχικά στη μέση και μετά στα δύο άκρα, ξεκινώντας απ'τη βάση προς τις άκρες. Προσέχουμε να μη βγούμε από τα πλαϊνά. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί αφαιρούμε το χρώμα με το ειδικό στυλό (εικ. 2) ή μία μπατονέτα ποτισμένη με ασετόν. Δύο στρώσεις είναι αρκετές, αλλά για τα πολύ ανοιχτόχρωμα βερνίκια (κίτρινα, μπεζ κτλ) επιλέγουμε να βάλουμε τρεις, για καλύτερη απόδοση του χρώματος. Τελειώνουμε με το top coat μας(εικ. 3), για λάμψη και διάρκεια του χρώματος.

εικ. 1

εικ. 2

εικ. 3


Χρώμα


Φέτος, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε παστέλ και φλουό βερνίκια(έχουμε δει μέχρι και νέον χρώματα από πολλές εταιρίες). Επιστρέφουν δυναμικά οι χρυσές αποχρώσεις. Πρωταγωνιστής το καλοκαίρι 2012, φαίνεται να είναι το κοραλί. Βασικό όμως είναι να επιλέξουμε χρώματα που ταιριάζουν στην δική μας επιδερμίδα. Έχω αγαπήσει φέτος τις παρακάτω αποχρώσεις:
Ροζ βερνίκι (ESSIE)


Νέον κίτρινο βερνίκι (NEON)


Χρυσό βερνίκι (OPI)


Tips
  • Πριν αρχίσεις την περιποίηση των νυχιών σου τοποθέτησε τα για λίγο σε χυμό λεμονιού ή τρίψε τα με μία λεμονόκουπα . Αυτό θα τα βοηθήσει να μην σπάνε και να φαίνονται πιο υγιεί μετά από κάποιες εφαρμογές.
  • Μην παραλείπεις ποτέ την βάση σου, για να αποφύγεις το κιτρίνισμα των νυχιών σου, ειδικά όταν χρησιμοποιείς σκουρόχρωμα βερνίκια.
  • Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην άκρη του νυχιού, από όπου αρχίζουν να ξεβάφουν συνήθως τα νύχια.
  • Για να φαίνονται τα νύχια πιο μακριά, μην βάφεις τα πλαϊνά των νυχιών(σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι εμφανές εννοείται) 
  • Για να κρατήσει περισσότερο το χρώμα, ανανέωνε το top coat σου μέρα παρά μέρα.
  • Υπάρχουν κάποια tip για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα νύχια μας:
  1. ΄Βάλε τα σε μια λεκάνη με νερό από το ψυγείο και παγάκια και άφησε τα για ένα λεπτό. Μόλις τα βγάλεις θα έχουν στεγνώσει.
  2. Άπλωσε με ένα πινελάκι λίγο Baby oil στην επιφάνεια.
  3. Άμα δεν έχεις χρόνο για τις παραπάνω διαδικασίες μπορείς να πάρεις το πιστολάκι μαλλιών σου και αφού το βάλεις στη σκάλα με τον κρύο αέρα, να τα στεγνώσεις με αυτό.
Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά με αυτό το "βήμα-βήμα" post. Καλή σας επιτυχία...!  :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου