Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινό μακιγιάζ-Μακιγιάζ παραλίας

Πηγαίνοντας στην παραλία του χωριού μας,ή σε ένα απόμακρο μέρος για μπάνιο με την κολλητή μας, δεν μας νοιάζει τόσο η εμφάνιση και πόσο μάλλον το μακιγιάζ μας. Όταν όμως είμαστε με παρέα στην οποία θέλουμε να κάνουμε εντύπωση ή σε μια πολυσύχναστη παραλία θέλουμε να δείχνουμε όμορφες από την κορφή ως τα νύχια. Στην παραλία όμως το μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό και ελαφρύ,ώστε να μην καταλήξουμε μουτζουρωμένες και να μην φαινόμαστε υπερβολικές.



ΒΑΣΗ


Βασικό βήμα στο καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι η τοποθέτηση μίας ενυδατικής κρέμας,διότι το δέρμα αυτούς τους μήνες τείνει να αφυδατώνεται.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση βαρύ make-up και πούδρα. Καλύτερα να προτιμήσουμε μία bb cream ή ακόμα καλύτερα μία αντηλιακή με χρώμα,αλλά και υψηλό δείκτη προστασίας. Μπορούμε να μειώσουμε τη λιπαρότητα και τη γυαλάδας με λίγη πούδρα, επίσης με υψηλό SPF. Kάποιες κοπέλες θέλουν να αποκτήσουν την εμφάνιση ηλιοκαμένης επιδερμίδας πριν βγουν για τα καλά στον ήλιο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο bronzer,αλλά το πιο πιθανό είναι να εξαφανιστεί με την πρώτη βουτιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρουζ εκτός άμα επιλέξουμε κάποιο σε κρέμα,το οποίο είναι πιο σταθερό.
Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα  της AVENE(+50 SFP)

Πούδρα με αντηλιακή προστασία της  ESTEE LAUDER .


MAKE UP FOREVER HD BLUSH 

ΜΑΤΙΑ

Στα μάτια πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην βγούμε από την θάλασσα σαν μικρά πάντα, δηλαδή μουτζουρωμένες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα ένα concealer,αρκεί να είναι αδιάβροχο. Αποφεύγουμε τις σκιές και τα μολύβια,γιατί εκτός του ότι "βαραίνουν" το μακιγιάζ μας,μουτζουρώνουν εύκολα. Επιλέγουμε απλά μία μάσκαρα, απαραιτήτως αδιάβροχη.

Αδιάβροχη Μάσκαρα Colossal Volum express από την Maybelline.


ΧΕΙΛΗ

Τα χειλάκια μας το καλοκαίρι έχουν ανάγκη από φροντίδα, όπως τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε κάποιο ενυδατικό κραγιόν ή lip balm. Καλό θα ήταν, οποιοδήποτε προϊόν επιλέξουμε να έχει SPF,γιατί όπως και το υπόλοιπο σώμα και τα χείλη μας έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Άμα κάποιες κοπέλες επιμένουν να χρησιμοποιήσουν χρώμα στα χείλη και στην παραλία, καλό θα ήταν οι τόνοι να είναι σε nude αποχρώσεις ή ανοιχτόχρωμα ροζ και πορτοκαλοροζ που δίνουν ένα "φρέσκο" αποτέλεσμα.
Lip Balm(SPF 15) από την Elf.




Liposan Sun Lip Care (SPF 25)

Γενικά,καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολλά προϊόντα και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να αφήνουμε τελείως φυσικό το πρόσωπο μας,ώστε να "αναπνέει" το δέρμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ το αντηλιακό προσώπου,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και πρέπει να το εφαρμόζουμε πριν οποιοδήποτε άλλο προϊόν.Καλό είναι να επιλέγουμε αντηλιακές κρέμες με δείκτη προστασίας +50 που μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, που γερνούν πρόωρα το δέρμα και ευθύνονται για κάποιες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου