Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μαύροι Κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Ένα πρόβλημα που έχουν πολλές γυναίκες σήμερα είναι οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Η πιο καλή λύση είναι ο καλός ύπνος τουλάχιστον 7-8 ώρες την ήμερα, αλλά λόγω ωραρίων σήμερα είναι δύσκολο. Επίσης, υπάρχουν κοπέλες που ακόμα και με τον κατάλληλο ύπνο συνεχίζουν να έχουν αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια. Παρακάτω κάποιες εύκολες και οικονομικές λύσεις...

Αγγουράκι

Το πιο κλασικό που ακούμε από μικρές είναι το αγγουράκι από το ψυγείο. Η αλήθεια είναι πως δεν βοηθάνε ιδιαίτερα, απλά διώχνουν λίγο το πρήξιμο λόγο τις χαμηλής τους θερμοκρασίας.

Παγωμένο κουτάλι

Την ίδια δουλειά αλλά πολύ καλύτερα κάνουν δύο παγωμένα κουτάλια. Μπορείτε να έχετε δύο κουτάλια της σούπας μέσα στο ψυγείο για ώρα ανάγκης ή να τα βάλετε στην κατάψυξη για 3 λεπτά. Τα  ακουμπάτε στις προβληματικές περιοχές και το πρήξιμο υποχωρεί.


Πατάτα

Μια λύση για τους μαύρους κύκλους είναι φέτες από πατάτα. Τις ακουμπάμε στα ματάκια μας για λίγα λεπτά και οι μαύροι κύκλοι μειώνονται αισθητά.

Φακελάκια τσαγιού

Εκτός από τα οφέλη του για τον οργανισμό το τσάι μπορεί να συμβάλει και στη μείωση των μαύρων κύκλων. Αφού απολαύσουμε το τσαγάκι μας παίρνουμε τα φακελάκια τσαγιού και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Μετά τα τοποθετούμε κάτω από τα μάτια μας και βλέπουμε τους κύκλους να εξαφανίζονται σιγά σιγά.


Κρέμα Ματιών

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία κρέμα ματιών ειδικά μετά από κάποια ηλικία. Μπορούμε να επιλέξουμε μία απλή ενυδατική ή ένα εξειδικευμένο προϊόν για τη μείωση των κύκλων και του πρηξίματος.

Concealer

Όσο και να μας βοηθήσουν τα παραπάνω μια κάλυψη περισσότερο χρειαζόμαστε. Ένα concealer είναι ότι πρέπει. Είτε με τα δάχτυλα είτε με το ειδικό πινελάκι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Βάζουμε μία μικρή ποσότητα στην προβληματική περιοχή, διότι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να τονίσουμε το πρόβλημα αντί να το κρύψουμε ή να δημιουργηθούν "γραμμές". Υπάρχουν ειδικά concealer για τους μαύρους κύκλους και διαφορετικά για το πρήξιμο και την κοκκινίλα. Επίσης, υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν και ταυτόχρονα μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.4 σχόλια: