Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Τι να κάνω με τα προϊόντα μακιγιάζ που έσπασαν/χάλασαν/δεν χρησιμοποιώ πια;

Σήμερα λέω να σας δώσω κάποιους τρόπους να ανακυκλώσετε τα καλλυντικά σας, ώστε να μην πετάτε τα μισοτελειωμένα ή σπασμένα σας προϊόντα και να μην βάζετε στην άκρη αυτά που δεν σας αρέσουν πια.

Βερνίκια νυχιών 

Αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα βερνίκια που δεν είναι πια της μόδας,ή πήρατε πάνω σε μια παρόρμηση και... τέλος πάντων δεν σας αρέσουν πια; Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε στο πίσω μέρος του συρταριού. Μπορείτε να αναμίξετε δύο βερνίκια που δεν χρησιμοποιείτε πια και να δημιουργήσετε ένα νέο χρώμα. Επιλέγετε σε πιο μπουκαλάκι θέλετε να υπάρχει το καινούργιο χρώμα και βάζετε το δεύτερο προϊόν μέσα. Επιλέξτε την συσκευασία με το καλύτερο βουρτσάκι, ανακινήστε και είστε έτοιμες. 

Τελειώνει το βερνίκι σας και η απόδοση του χρώματος δεν είναι η επιθυμητή; Υπάρχουν δύο τρόποι να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Ο πιο αποτελεσματικό (που συστήνουν οι ειδικοί )είναι να αγοράσετε ένα ειδικό προϊόν που διαλύει το βερνίκι και μπορείτε να εξασφαλίσετε πολλές παραπάνω χρήσεις. Άμα δεν θέλετε όμως να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα και το ασετόν σας μπορεί να εξασφαλίσει δύο-τρεις χρήσεις παραπάνω. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως χαλάει το βερνίκι κτλ , αλλά για λίγες παραπάνω χρήσεις είναι ότι πρέπει. Προσθέστε το ειδικό διάλυμα ή το ασετόν στο βερνίκι, ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε ξανά το βερνίκι.


Ρουζ

Έσπασε το ρουζ σας ή έχει μείνει μια πολύ μικρή ποσότητα προϊόντος; Εννοείται πως δεν το πετάμε. Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα βαζάκι/κουτάκι κτλ και να το μετατρέψουμε σε σκόνη. Έτσι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κι άλλες φορές. Στο ίδιο βαζάκι μπορούμε να βάζουμε υπολείμματα και άλλων ρουζ ή σκιών σε ροζ/κοραλί/κόκκινα χρώματα. Έτσι εκτός απο του ότι δεν πετάμε τα προϊόντα, δημιουργούμε ένα νέο χρώμα που χρησιμοποιείται ως ρουζ ή ακόμα και σκιά.  

Πούδρα

Το ίδιο με παραπάνω μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που μας σπάσει η πούδρα. Βέβαια έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιούμε μόνο πάνω απο το foundation ή για να δώσουμε χρώμα στο πρόσωπο, γιατί δεν θα είναι ιδιαίτερα καλυπτική.

Ένας άλλος τρόπος είναι: αφού την κάνουμε σκόνη να προσθέσουμε λίγο καθαρό οινόπνευμα, να πολτοποιήσουμε, να την "στρώσουμε" στην συσκευασία της και να την βάλουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αρκετές χρήσεις παραπάνω.

Τέλος, μπορούμε αφού κάνουμε την πούδρα μας σκόνη να την αναμείξουμε με λίγη ενυδατική κρέμα και να φτιάξουμε ένα είδος bb cream, που θα φυλάξουμε σε ένα βαζάκι.

Σε περίπτωση που η πούδρα μας είναι πολύ πιο σκούρη από το δέρμα μας, λόγω λάθους επιλογής ή αγοράς της το καλοκαίρι, μπορούμε άνετα να την χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε γωνίες στο πρόσωπο (ένα είδος bronzer).

Σκιές

Πέρα από τον τρόπο που ανέφερα για τις κοραλοκοκκινορόζ σκιές σε περίπτωση που σπάσουν, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και σε  οποιαδήποτε σκιά που σας έσπασε. Άμα έχετε κάποιες που δεν χρησιμοποιείται μπορείτε να τις κάνετε σκόνη, να φτιάξετε καινούργια χρώματα και με λίγη ενυδατική να κάνετε μία υγρή σκιά. Βέβαια η απόδοση του χρώματος δεν είναι τόσο καλή.

Concealer

Σε πόσες δεν έχει τύχει να αγοράσουν ένα concealer και μετά να ανακαλύψουν πως είναι πολύ ανοιχτόχρωμο για την επιδερμίδα τους; Αν αυτό συμβεί το σίγουρο είναι πως το προϊόν θα καταλήξει αχρησιμοποίητο και τα λεφτά που δώσαμε θα πάνε χαμένα. Σωστά; Λάθος! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο concealer ως highlighter.

Πινέλα

Τρόπος να "ανακυκλώσουμε" τα πινέλα μας δεν υπάρχει. Όμως για να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητο να τα πλένουμε αρκετά συχνά. Πολλές το παραμελούμε και έτσι, εκτός απο την καταστροφή των πινέλων προκαλούμε και βλάβες στο πρόσωπό μας μεταφέροντας τα νεκρά κύτταρα μας. Πλένουμε τα πινέλα μας με λίγο σαπούνι ή το προϊόν ντεμακιγιάζ μας μέχρι να σταματήσει να χρωματίζει το νερό με τα υπολείμματα πούδρας/σκιάς κτλ. Επαναλαμβάνουμε ανά τακτά διαστήματα ανάλογα με την συχνότητα χρήσης τους.


Τέλος μια καλή ιδέα,για να μην πάνε χαμένα τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς,  είναι να μαζέψεις με τις φίλες σου, τα καλλυντικά που δεν χρησιμοποιείτε αλλά είναι σε καλή κατάσταση και να κάνετε μία ανταλλαγή. Μπορεί κάτι που εσύ δεν χρησιμοποιείς να είναι αυτό που θέλει η φίλη σου να αγοράσει. Έτσι, γλιτώνετε χρήματα και δεν πετάτε τα προϊόντα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου