Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Διαφορετικές χρήσεις προϊόντων μακιγιάζ

Όπως είναι λογικό σε καιρούς κρίσης δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε πολλά και διάφορα προϊόντα μακιγιάζ. Παρακάτω θα παραθέσω χρήσεις προϊόντων που οι περισσότερες έχουμε στο νεσεσέρ μας.

Bronzer

Δεν έχεις Bronzer; Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις μια πιο σκουρόχρωμη από το δέρμα σου πούδρα! Κάποια ξεχασμένη από το καλοκαίρι πούδρα ή μία που δεν μας ταίριαξε απόλυτα μπορούν να κάνουν την δουλειά.

High-lighter

Από πολλές κοπέλες δεν θεωρούν απαραίτητο και δεν είναι πρόθυμες να διαθέσουν χρήματα για να αποκτήσουν ένα. Εγώ θεωρώ πως προσδίδει φρεσκάδα και κάνει το δέρμα να δείχνει λαμπερό και όμορφο. Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε αυτό το έξοδο, εφόσον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια περλέ άσπρη (μπεζ, απαλό ροζ) σκιά. Μία ματ άσπρη σκιά μπορεί να βοηθήσει επίσης αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. 

Ρουζ

Αν και πιστεύω πως οι περισσότερες έχουμε ένα ρουζ στο νεσεσέρ μας, σε περίπτωση που το χάσουμε/σπάσει/μας τελειώσει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ροζ/πορτοκαλί κτλ σκιά και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. 

Σκιά/μολύβι φρυδιών

Μια καφέ σκιά στον τόνο των φρυδιών μας ή ένα μολύβι στο ίδιο χρώμα μπορούν να "γεμίσουν" το ίδιο καλά τα φρύδια μας χωρίς να χρειαστεί να προμηθευτούμε ένα ειδικό προϊόν. 

Βουρτσάκι φρυδιών

Μια παλιά μας μάσκαρα ξεχασμένη στο συρτάρι μπορεί να λειτουργήσει ως βουρτσάκι φρυδιών, αφού την καθαρίσουμε καλά με νερό και σαπούνι και φύγει κάθε υπόλειμμα χρώματος. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να ψεκάσουμε λίγη λακ στο βουρτσάκι ώστε οι τρίχες να μείνουν σταθερές.

Κραγιόν

Ένα κραγιόν είναι ένα σχετικά ακριβό προϊόν μακιγιάζ. Ειδικά τα έντονα χρώματα χρήζουν απαραίτητο ένα μολύβι στον ίδιο τόνο. Σε περίπτωση που μου τελειώσει ένα κραγιόν ή θέλω να χρησιμοποιήσω ένα χρώμα που πιστεύω πως δεν θα μου χρειαστεί στο μέλλον αγοράζω μόνο το μολύβι. Με ένα lip-balm ή ένα ενυδατικό άχρωμο κραγιόν στα χείλη απλώνω το χρώμα σε όλη την επιφάνεια και έχω ένα αποτέλεσμα αρκετά κοντινό με αυτό που θα είχα αν χρησιμοποιούσα ένα κανονικό κραγιόν.


Αυτά για σήμερα. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο ώστε να ανανεώνω συχνά το blog, όμως σε κάποιες μέρες θα παραθέσω τα δικά μου αγαπημένα για αυτό το διάστημα. 

2 σχόλια:

  1. mou exei teleiwsei to concealer .....ti mporw na xrisimopoihsw gia na to antikatasthsw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το foundation δεν κάνει για αυτή τη δουλειά διότι είναι πολύ "βαρύ" προϊόν. Ίσως μια bb cream με λίγη ενυδατική ματιών μπορεί να σε καλύψει για λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή