Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Must have" καλοκαίρι 2012

Προχθές έκανα μια βόλτα στην Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης όπου μένω. Μπήκα σε διάφορα μαγαζιά και σκέφτηκα να κάνω μία λίστα με τα "must have" του καλοκαιριού και να σας προτείνω κάποια κομμάτια. Πιστεύω πως θα ήταν άσκοπο να προτείνω ρούχα από ακριβές μάρκες κτλ, γιατί είμαστε μέσα στην κρίση και ψάχνουμε πάντα οικονομικές λύσεις. Έτσι επέλεξα συγκεκριμένες αλυσίδες καταστημάτων που εκτός από το ότι έχουν σχετικά φτηνά ρούχα και παπούτσια, υπάρχουν και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Τζιν σορτσάκι 


Το πλέον κλασικό κομμάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ντουλάπα το καλοκαίρι είναι το κοντό τζιν σορτσάκι. Μπορεί να σε συνοδεύσει από έναν πρωινό καφέ, μέχρι το βραδινό ποτό, προσθέτοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ. Αυτό το super mini σορτσάκι από τα BSB είναι μια πολύ καλή επιλογή, πόσο μάλλον αν μπορείς να το υποστηρίξεις κατάλληλα με το σώμα σου.
Μια παραλλαγή αυτού του κλασικού σχεδίου είναι το παρακάτω ψηλόμεσο σχέδιο από τα Bershka. Φέτος θα φορεθεί πολύ και μας γυρνάει πίσω, σε παλαιότερες εποχές.
Tέλος, μία άλλη εκδοχή είναι τα τζιν με σχέδια όπως αυτό των Stradivarius. To συγκεκριμένο έχει πολλές, άσπρες,μικρές καρδούλες και είναι πολύ girly.


Χρωματιστό σορτσάκι


Φέτος, σε πολλούς οίκους είδαμε χρωματιστά σορτσάκια σε φλουό ή παστέλ χρώματα, ακόμα και με prints. Πιστεύω πως το καλοκαίρι του 2012 δεν πρέπει να λείπει από καμία μας ένα τέτοιο κομμάτι. Μια καλή και ασφαλής επιλογή είναι ένα σορτς σε έντονο χρώμα (όπως το κίτρινο-το χρώμα του καλοκαιριού) σαν το παρακάτω από τα Tally Weijl.
Ένα πιο ασφαλές χρώμα είναι το μπλε σε αυτό το υπέροχο ψηλόμεσο κομμάτι από τα Bershka. 
Mία επίσης καλή επιλογή είναι σορτσάκι σε παστέλ αποχρώσεις που θα δώσει στο στυλ μας μια πιο ρομαντική χροιά. Ένα πολύ όμορφο κομμάτι είναι το παρακάτω, επίσης από τα Bershka με λεπτομέρειες απο δαντέλα.

Τέλος, ένα floral κομμάτι που αν και είναι λίγο δύσκολο να το εντάξεις σε ένα σύνολο, όμως με σωστά αξεσουάρ, δείχνει υπέροχο και αναδεικνύει τον ρομαντικό σου χαρακτήρα. (Bershka) 

Ολόσωμη φόρμα

Έκανε την εμφάνιση της τον χειμώνα και συνεχίζει τώρα το καλοκαίρι με πιο αέρινα σχέδια και χρώματα. Η τζιν εκδοχή της είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι που συνδυάζεται εύκολα με πλατφόρμες ή ακόμα και σπορ παπούτσια για ένα πιο αθλητικό στυλ. (Pull&Bear)

Mετά υπάρχει η floral φόρμα που θα φορεθεί πολύ φέτος και στην κοντή, αλλά και στην μακριά της εκδοχή. (Tally Weijl και Pull&Bear αντίστοιχα)



Τέλος, μια πιο chic επιλογή είναι μια μαύρη ολόσωμη φόρμα με αέρινο ύφασμα, που έχουμε δει σε πολλούς μεγάλους οίκους. (Zara)

Αέρινα φορέματα 
Τα αέρινα φορεματάκια φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, έχουν την τιμητική τους. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφασμάτων και μπορεί η κάθε μία να διαλέξει αυτό που της πάει. Πολύ όμορφα και ρομαντικά είναι τα δαντελένια φορεματάκια Το λευκό είναι ένα χρώμα που δίνει μια αίσθηση από νησί ειδικά σε συνδυασμό με το μπλε ενώ το ροζ δίνει ένα πολύ ρομαντικό ύφος στο στυλ σου. (Stadivarius και Bershka αντίστοιχα) 

Μια επίσης πολύ καλή επιλογή είναι τα floral φορεματάκια που είναι τέλεια για την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι. (Pull&Bear)
Οι πιο τολμηρές μπορούν να επιλέξουν φορεματάκια σε έντονα χρώματα που θα τραβήξουν την προσοχή. Είναι υπέροχα σε συνδυασμό με επίσης φλουό χρώματα στα παπούτσια όπως τα είδαμε φορεμένα στις πασαρέλες. (Zara)
Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Ποιος είπε πως τα καλοκαιρινά φορεματάκια πρέπει να είναι πάντα κοντά;Mια πολύ καλή επιλογή είναι τα maxi φορέματα που εκτός του ότι είναι πολύ άνετα, μπορούν να απογειώσουν το στυλ μας σε συνδυασμό με πλατφόρμες και τα κατάλληλα κοσμήματα. Το παρακάτω είναι μια καλή και οικονομική επιλογή από τα H&M.

Πλατφόρμες

Εκτός από τα "must have" ρούχα όμως, δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα μας και ένα ζευγάρι πλατφόρμες. Στην αγορά θα βρεις άπειρα σχέδια και χρώματα, από πολύ οικονομικά κομμάτια, αλλά και πανάκριβα. Το κλασικό peep toe σχέδιο είναι μια καλή επιλογή, είτε στο βολικό μαύρο χρώμα ή με σχέδια όπως ρίγες ή βούλες, είτε floral.(Stradivarius και Bershka αντίστοιχα) 
Μια καλή επίσης πρόταση είναι μια peep toe πλατφόρμα σε έντονο χρώμα. Το δέσιμο στον αστράγαλο είναι μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια όπως στο παρακάτω ζευγάρι από τα Zara.
Μια πιο πρωτότυπη επιλογή είναι ξύλινες πλατφόρμες. Μπορούν να δώσουν μια πιο έθνικ χροιά στο στυλ σου.(Zara)
Mετά υπάρχουν οι λουστρίνι πλατφόρμες που άλλες τις αγάπησαν και άλλες τις μίσησαν. Πιστεύω πως άμα συνδυαστούν κατάλληλα μπορούν να δώσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να είναι καλής ποιότητας, διότι δεν είναι τόσο εύκολες στο περπάτημα. Για αυτό προτείνω -αν και υποσχέθηκα οικονομικές ιδέες- τις παρακάτω από την εταιρία Exe που υπάρχουν σε πολλά χρώματα. 

Μια ακόμη όχι και τόσο οικονομική πρόταση είναι το παρακάτω ζευγάρι του Tsakiri Malla, που απλά έχω αγαπήσει. Είναι μια πλατφόρμα σε έντονο μπλε χρώμα με λουριά και είναι αρκετά ψηλή. Βγαίνει και σε άλλα χρώματα...


Μαντήλια 
Τέλος, ένα αξεσουάρ που θα φορεθεί πολύ φέτος το καλοκαίρι είναι τα μαντήλια για τα μαλλιά. Το ύφος τους είναι πολύ καλοκαιρινό και δεν είναι μόνο για την παραλία αλλά και για έναν πρωινό η απογευματινό καφέ. Καλή επιλογή είναι τα floral μαντήλια ή κάποιο με βούλες που θυμίζει 50's. Δεν είναι αναγκαίο το μαντήλι να προορίζεται ειδικά για τα μαλλιά. Τα περισσότερα μπορείς να τα προσαρμόσεις κατάλληλα μόνη σου.(Accessorize και Alexi Andriotti αντίστοιχα) 
 Επίσης έχω λατρέψει τα μαντήλια για τα μαλλιά που έχουν μέσα σύρμα και μπορείς να τα προσαρμόσεις στα μαλλιά σου χωρίς να πέφτουν συνέχεια. Τέτοια έβγαιναν στην εποχή της μαμάς μου και από ότι φαίνεται ξαναβγήκαν στην μόδα. Υπέροχα είναι τα δαντελένια μαντήλια αλλά και αυτά με τις ρίγες,τα καρό και τα prints.(Stadivarius και Pull&Bear αντίστοιχα) 



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση! Μαντήλι με σύρμα από μέσα που μπορώ να βρω;; Όντως είναι κάπως σπαστικό να πέφτει συνέχεια και να χαλάει, οπότε μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρω μέσω ίντερνετ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω πρώτα μαγαζιά που μπορείς να βρεις. Pull&bear,Stadivirius και στα accessorize έχει κάτι μαντήλια που έχουν λάστιχο από κάτω για να μην πέφτουν. Δεν έχω δει να έχει κάπου στο internet. Πάντως μπορείς να βρεις ένα μαντήλι που θέλεις και άμα έχει κάποιος από την οικογένειά σου ραπτομηχανή να το γαζώσει γύρω από ένα σύρμα. Το έχω κάνεις και βγαίνει πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή