Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η βάση του μακιγιάζ μας

Η βάση του μακιγιάζ είναι, ίσως, το πιο σημαντικό βήμα για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Πρέπει να της δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και να επιλέγουμε καλής ποιότητας προϊόντα, διότι έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα.
Ενυδατική κρέμα

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε για την βάση μας είναι να βάλουμε μία ενυδατική κρέμα. Έτσι το δέρμα μας θα δεχτεί καλύτερα το make up και θα ενυδατωθεί κατάλληλα. Καλό είναι η κρέμας μας να έχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, άλλα και τον χειμώνα. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια ενυδατική με χρώμα ή και κάποια bb cream. 

Ενυδατική Moisture Surge Tinted Moisturizer της Clinique με SPF 15.
BB cream της Garnier με SPF 15.



Make up/Foundation

Η σωστή ορολογία,βέβαια, είναι foundation, αλλά στην Ελλάδα επικρατεί περισσότερο ο όρος "make up".Το make up ,λοιπόν, είναι βασικό στην δημιουργία της τέλειας βάσης. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να βρούμε ένα στο χρώμα του δέρματός μας. Αν το make up είναι πολύ πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από την επιδερμίδα μας το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό. Εξάλλου, το ζήτημα είναι η βάση μας να είναι σχεδόν αόρατη. Επιλέγουμε να δοκιμάσουμε το make up μας και να δούμε πως φαίνεται και στο φως του ήλιου πριν το αγοράσουμε, γιατί τα φώτα των καταστημάτων αλλοιώνουν το χρώμα. Αφού βρούμε το κατάλληλο make up για το πρόσωπο μας, σειρά έχει η εφαρμογή. Είτε με πινέλο, είτε με τα δάχτυλα το εφαρμόζουμε με ανοδικές κινήσεις προς τα επάνω. Αποφεύγουμε τις κυκλικές κινήσεις γιατί αφήνουν σημάδια. Εγώ θα προτείνω το παρακάτω make up από την MaxFactor, που απλά αγαπάω.Είναι πολύ ελαφρύ,δεν έχει τόσο καλή κάλυψη, αλλά προσφέρει ομοιογένεια. Για κοπέλες με περισσότερες κοκκινίλες, σπυράκια, μαύρους πόρους κτλ. θα πρότεινα ένα make up με μεγαλύτερη κάλυψη. 

Xperience Weightless Foundation από την MaxFactor(SPF 10)

Concealer

Ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι το concealer. Πρέπει να είναι 1 με 2 τόνους το πολύ, πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα μας. Φωτίζει το βλέμμα και κρύβει τους μαύρους κύκλους. Επίσης, το εφαρμόζουμε τοπικά σε έντονες κοκκινίλες και σπυράκια.Τέλος, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση για τις σκιές στο άνω βλέφαρο. Προσωπικά προτιμώ concealer σε υγρή μορφή.Η τοποθέτηση γίνεται ή με τα δάχτυλα ή ειδικό πινελάκι. Ξεκινάμε από το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου, που συνήθως είναι και πιο σκούρο και κατευθυνόμαστε προς τα έξω. Δημιουργούμε ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια(εικ.1) και "σβήνουμε" τα τελειώματα ώστε να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

(εικ.1)


Aπό την MAC. 
Πούδρα

Η πούδρα σταθεροποιεί το make up και το concealer. Μια άχρωμη πούδρα σε σκόνη είναι κατάλληλη για αυτή τη δουλειά. Άμα το πρόσωπο μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάλυψη, επιλέγουμε μία στο χρώμα το δέρματος. Μία τέτοια πούδρα μπορούμε να την εφαρμόζουμε και χωρίς το foundation.Με ένα μεγάλο πινέλο παίρνουμε μία ποσότητα πούδρας και με απαλές κινήσεις την βάζουμε σε όλο το πρόσωπο. Για περισσότερη κάλυψη, επιλέγουμε το ειδικό σφουγγαράκι. Δίνουμε περισσότερη σημασία στη ζώνη Τ, που είναι και η πιο λιπαρή περιοχή του προσώπου μας.

Πούδρα σε σκόνη από την Orιflame(Studio Artist Oriflame Beauty)

Kαι τέλος μία πούδρα που λατρεύω από την seventeen. Προσφέρει πολύ καλή κάλυψη και προτιμώ να την φοράω χωρίς foundation για πιο φυσικό αποτέλεσμα. 
Natural Silky Compact Powder από την Seventeen. 



Bronzer και Highlighter


Όπως είναι λογικό, το makeup και η πούδρα κάνουν το πρόσωπό μας μονοδιάστατο. Έτσι χρησιμοποιούμε το Bronzer για να δημιουργήσουμε "γωνίες" και το highlighter για να το φωτίσουμε. Στην αγορά υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα Bronzer, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μία αρκετά πιο σκούρα, από το δέρμα μας, πούδρα. Αντίστοιχα, για highlighter μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ ανοιχτόχρωμη πούδρα ή ακόμα και κάποιο concealer (υπάρχουν προϊόντα που είναι 2 σε 1, concealer και highlighter μαζί). Το Bronzer το τοποθετούμε με φαρδύ πινέλο στους κροτάφους, στα πλαϊνά της μύτης, περιμετρικά στο πρόσωπο και στο λαιμό. Το Highlighter το βάζουμε    στην μύτη, κάτω από τα φρύδια και στο πηγούνι. Παρακάτω αναλυτικότερα...
Bronzer και highlighter από την MAC.



Ρουζ


Το ρουζ δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και υγείας στο πρόσωπο. Με το ειδικό πινέλο το τοποθετούμε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας. Για οβάλ πρόσωπο,χαμογελάμε και βάζουμε το ρουζ ακριβώς πάνω στα μήλα.Αν έχουμε στρογγυλό πρόσωπο ρουφώντας τα μάγουλα μας βάζουμε το προϊόν εκεί που γίνεται το βαθούλωμα, ανοδικά προς τα αυτιά. Αν έχουμε τετράγωνο πρόσωπο τοποθετούμε το ρουζ ,ευθεία, από τη μύτη προς τα αυτιά.  Τέλος, για όσες έχουν μακρόστενο πρόσωπο, καλό είναι να τοποθετούν το ρουζ στα ζυγωματικά, ακριβώς πάνω στα κόκαλα. Τα ροδακινί ρουζ, πηγαίνουν στις περισσότερες επιδερμίδες και μας δίνουν νεανικό λουκ. Στις πιο σκούρες επιδερμίδες πηγαίνουν αρκετά τα καφέ και μπρονζέ ρουζ. Στις αρκετά λευκές κοπέλες, δείχνουν όμορφα το ροζ ρουζ.  Παρακάτω, το αγαπημένο μου.Πραγματικά το λατρεύω. Έχει μια ροζοροδακινί απόχρωση(όπως θέλω να λέω), κάνει το πρόσωπο μου γλυκό και αφήνει μια υπέροχη γυαλάδα. Επίσης, έχει υπέροχο άρωμα κάτι που πρώτη φορά βλέπω σε ανάλογο προϊόν. 

Ρουζ fard a joues (rose satin) από την PeggySage.

Όταν δεν έχω αρκετό χρόνο να βαφτώ, περνάω το ρουζ με το δικό του πινελάκι στο κινητό βλέφαρο, βάζω σύριζα στις βλεφαρίδες μαύρο ή καφέ μολύβι και δύο στρώσεις μάσκαρα. Τελειώνω, με ένα nude κραγιόν. Έτσι, έχω ένα γρήγορα και όμορφο πρωινό μακιγιάζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου