Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προστασία μαλλιών+tips+Προστασία το καλοκαίρι!

Τα μαλλιά μας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση μας και  -όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε- για την ψυχολογία μας. Έτσι, είναι σημαντικό να είναι όμορφα και υγιή. Ειδικά το καλοκαίρι ο ήλιος και το αλάτι τα ταλαιπωρούν και χρειάζονται μία παραπάνω προστασία.

Σαμπουάν

Το βασικό για υγιή μαλλιά είναι η επιλογή κατάλληλων προϊόντων ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας. Αρχικά το σαμπουάν. Άλλα μαλλιά έχουν περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση, λόγω κάποιων τεχνικών που έχουν υποστεί (ντεκαπάζ, βαφές, πιστολάκι κτλ). Μαλλιά με δύσκολα χρώματα (κόκκινα,πορτοκαλί κτλ) έχουν ανάγκη από σαμπουάν για μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος, και τέλος υπάρχουν επιδερμίδες με προβλήματα όπως η ξηροδερμία ή και η λιπαρότητα. Έτσι αφού αναγνωρίσουμε τις ανάγκες των δικών μας μαλλιών, μπορούμε να επιλέξουμε κατάλληλα κάποιο προϊόν. Οι σειρές κομμωτηρίου είναι σαφώς καλύτερες άμα μπορεί να τις αντέξει η τσέπη μας και αν κρίνουμε πως τα μαλλιά μας έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. 

Absolut repair από την L'oreal Professionnel για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Elvive color-vive από την L'oreal Paris για βαμμένα μαλλιά.

Σαμπουάν από την Apivita για λιπαρά μαλλιά.



Conditioner

Όλες οι κοπέλες που θέλουν όμορφα και λαμπερά μαλλιά είναι αναγκαίο να έχουν κάποιο conditioner για ενυδάτωση των μαλλιών του. Ανάλογα πάλι με τις ανάγκες των μαλλιών μας, επιλέγουμε κατάλληλα. Κοπέλες χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορούν να επιλέξουν ένα conditioner για λάμψη και άλλες με λεπτά μαλλιά κάποιο που δίνει όγκο. 

Conditioner Cristalliste από την Kerastase  για λαμπερά μακριά  μαλλιά. 
Sunsilk plumped up volume για extra όγκο στα μαλλιά.
Pantene pro-v aqua light -σύνθεση που δεν βαραίνει τα μαλλιά.



Μάσκα

Η μάσκα μαλλιών δεν είναι απαραίτητη σε όλους, ωστόσο καλό είναι να την χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα. Σε πολύ ταλαιπωρημένα ή καμμένα μαλλιά καλό θα ήταν να βάζουμε μάσκα σε κάθε λούσιμο, αντικαθιστώντας το conditioner. 

Μάσκα Repair Rescue της Schwarzkopf για εξασθενημένα μαλλιά.

Μάσκα Force Architecte της Kerastase για ταλαιπωρημένα μαλλιά. 
Μάσκα έντονης λάμψης από την Pantene. 

Προστασία από την θερμότητα

Όσες χρησιμοποιούν συχνά το πιστολάκι μαλλιών ή το σίδερο ισιώματος χρειάζονται απαραίτητα μία κρέμα,λοσιόν η spray προστασίας από την θερμότητα ώστε να μην καίγονται-όσο γίνεται- τα μαλλιά. Eφαρμόζουμε στα μήκη και στις άκρες και όχι στην ρίζα. 

Κρέμα ισιώματος Hot Liss από την L'oreal Paris.


Heat protection styler από την ΑVON.

Κρέμα Ciment Thermique της Kerastase.


Λάδι λάμψης

Για να τελειοποιήσεις το χτένισμα σου μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο λάδι λάμψης. Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει πολλά από διάφορες εταιρίες και σε διάφορες τιμές. Χρησιμοποιούνται πριν το στέγνωμα για προστασία από την θερμότητα, μετά για extra λάμψη και κατά την διάρκεια της ημέρας αν αισθανθείς τα μαλλιά σου κουρασμένα και εξασθενημένα. 

Oil miracle από την Schwarzkopf .



Elvive Extraordinary Oil από την L'oreal.

Σειρά Elixir Kultime από την Kerastase.

Tips

  • Καλό είναι να αλλάζουμε σαμπουάν ανά κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μη "συνηθίζει" το μαλλί. 
  • Επίσης καλό είναι να αγοράζουμε ολόκληρη την σειρά προϊόντων, διότι υπάρχει περίπτωση τα συστατικά κάποιου σαμπουάν να ακυρώνονται με μια άλλη μάσκα ή conditioner.
  • Φροντίζουμε να μη βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά,ώστε να μη σπάνε και προτιμάμε χτένες με αραιά δόντια. 
  • Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τεχνικές εργασίες όπως ντεκαπάζ και βαφές και όταν το κάνουμε να εμπιστευόμαστε έμπειρους τεχνίτες, ώστε η καταστροφή να είναι η ελάχιστη. 
  • Κόβουμε τα μαλλιά μας, ώστε να καθαρίζει η ψαλίδα και να αποφεύγουμε το σπάσιμο.
  • Αποφεύγουμε το συχνό πιστολάκι,ισιωτική κτλ και όταν είναι αναγκαίο χρησιμοποιούμε προϊόντα προστασίας από την θερμότητα. 
  • Επιλέγουμε σατέν μαξιλαροθήκη, ώστε να υπάρχει η ελάχιστη τριβή.
  • Δεν δένουμε πολύ σφιχτά τα μαλλιά μας, για να μην αποδυναμώνονται οι θύλακες της τρίχας.
  • Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας. Οι χημικές δίαιτες, οι αυξομειώσεις στο βάρος και η έλλειψη θρεπτικών ουσιών μπορεί να είναι καταστροφικές για τα μαλλιά. 
Προστασία το καλοκαίρι 

Τα μαλλιά το καλοκαίρι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία, λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Έτσι καλό είναι να χρησιμοποιούμαι κάποιο αντηλιακό spray ή κρέμα για τα μαλλιά πριν την έκθεση μας στον ήλιο. Ακόμα, υπάρχουν σαμπουάν για προστασία του χρώματος το καλοκαίρι και για καλύτερη αφαίρεση των υπολειμμάτων αλατιού από το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης μπορούμε να φοράμε καπέλα ή και μαντήλια που είναι μια καλή επιλογή για φέτος το καλοκαίρι. Πρέπει να μειώνουμε τον χρόνο που ήμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, γιατί εκτός από τα μαλλιά κάνει κακό και στο δέρμα. Τέλος, όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, ας έχουμε τα μαλλιά μας τυλιγμένα σε ένα μαντήλι ή ολόκληρο το κεφάλι κάτω από μία πετσέτα. 

Αντηλιακό spray για τα μαλλιά της Carroten.
Σαμπουάν after sun της Kerastase.
Sun protect spray της Schwarzkopf . 




2 σχόλια:

  1. Poli oraies oi protaseis sou kai ta tips sou! Eksairetiko blog! Bravo sou! Elpizo na ta ksanapoume!

    Fashionable.gr
    Lot's of love!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ <3 Με κάνει πολύ χαρούμενη να αναγνωρίζεται μια προσπάθεια από ένα τόσο ωραίο site (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή