Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τι μαγιό ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο+μαγιό που θα φορεθούν.

Αυτό είναι το πρώτο μου post σε αυτό το blog. Επέλεξα να είναι αρκετά καλοκαιρινό, μιας και φτάνουν οι μέρες που θα κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια. Κάποιες έχουν ήδη επιλέξει τα μαγιό τους για φέτος το καλοκαίρι, αλλά για όσες ψάχνουν ακόμα αυτό το άρθρο θα είναι αρκετά κατατοπιστικό. Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Κοιλίτσα


Αν είσαι και εσύ σε αυτήν την κατηγορία των γυναικών που έχει περισσότερο λίπος στην κοιλίτσα δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέσαι για το πως θα βγεις στην παραλία. Υπάρχουν λύσεις και για εσένα. Μία καλή ιδέα είναι να προτιμήσεις tank-ini που εκτός απο το ότι είναι στην μόδα θα κρύψουν το προβληματάκι της κοιλιάς σου. Επέλεγε να αφήσεις εκτεθειμένα 3-4 δάχτυλα πάνω απο το τέλος του κάτω μέρους.Επίσης μπορείς να επιλέξεις κάποιο σέξι ολόσωμο που το πάνω μέρος ενώνεται με το κάτω με μια στενή λωρίδα. Αν επιμένεις λοιπόν στο bikini προτίμησε κάτι με κορδονάκι ώστε να αποφύγεις την αντιαισθητική πίεσε των "πιασιμάτων" σου. Καλύτερα το κάτω μέρος του μαγιό να είναι πιο σκούρο και το πάνω μπορεί να έχει κάποιο print ώστε η προσοχή να πέφτει στο στήθος και όχι στην κοιλιά. Μια καλή επιλογή για σένα είναι το παρακάτω απο τα calzedonia που αποτελείται απο 2 μέρη και μπορείς να το φορέσεις σαν ολόσωμο αλλά και σαν tank-ini...


Μεγάλη περιφέρεια

Η κλασική μεσογειακή σιλουέτα περιλαμβάνει μεγάλη περιφέρεια και ψωμάκια. Δεν είναι ανάγκη να ντρέπεσαι για αυτό και ο στόχος είναι να αναδείξεις τα προσόντα σου. Προτίμησε στο κάτω μέρος να επιλέξεις μαγιό-σλιπάκι και όχι με κορδόνια γιατί προσθέτουν όγκο, αλλά πρόσεξε να μην πιέζει υπερβολικά και το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Κάτι τέτοιο είναι κατάλληλο για εσένα. (h&m)


Απο πάνω προτίμησε κάτι ώστε να τονίσεις το στήθος σου. Επέλεξε διχρωμία η και κάποιο print. Αν νιώθεις άβολα για την περιφέρεια σου και θέλεις κάτι σε ολόσωμο προτίμησε ένα με κάθετες λεπτές ρίγες που θα αφαιρέσει όγκο η ακολούθησε το παράδειγμα της Beyonce : ένα απλό μαύρο με ενδιαφέρον λεπτομέρειες όπως το παρακάτω της Luna.




Aθλητικό-αγορίστικο σώμα

Αυτό σημαίνει φαρδιές πλάτες,γυμνασμένος κορμός και πόδια. Προτίμησε το κλασικό τριγωνάκι από πάνω η και στράπλες, ώστε να μειωθεί ο όγκος της πλάτης. Καλύτερα να επιλέξεις ένα μονόχρωμο  και να το φορέσεις με έντονο μαγιό-στρινγκ ή 3/4 που μπορεί να υποστηρίξει το γυμνασμένο σου σώμα, είτε print είτε φλουό χρώμα. Για πιο θηλυκό και ρομαντικό στυλ, που λογικά λείπει από το κορμί σου επέλεξε floral μαγιό, ροζ ,ακόμα και μαγιό με φραμπαλά. Άμα θες να δείξεις τις αθλητικές σου ικανότητες όμως στο beach voley, είναι απαραίτητο ένα πιο αθλητικό στυλ μαγιό , οπότε η επιλογή είναι δική σου.  Εγώ θα σου πρότεινα έναν κάτι παρόμοιο απο την med...



Μικροκαμωμένο σώμα


Δεν είσαι αυτό που θα λέγαμε ψηλή κοπέλα και έχεις λεπτό σωματάκι. Τα μικροσκοπικά μαγιό με έντονα χρώματα είναι κατάλληλα για σένα. Απέφυγε διχρωμίες που "κόβουν" το σώμα και επέλεξε χρώματα καφέ ή μπεζ που δίνουν την αίσθηση ενός ενιαίου σώματος.

 Πάρε ένα μικροσκοπικό κάτω μέρος με κορδονάκι και δέσε το πιο πάνω απο το ύψος του μπουτιού γιατί δίνει την αίσθηση ψηλών ποδιών. Την αίσθηση πως είσαι πιο ψηλή θα δώσουν επίσης ολόσωμα μαγιό με κάθετες ρίγες ή μαγιό που το πάνω μέρος ενώνεται με το κάτω με μια λεπτή λωρίδα.(med)



Mικρό στήθος

Η φύση δεν σε προίκισε στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχουν μαγιό που θα σε σώσουν. Επέλεξε κάποιο με μπανέλα και ενίσχυση. Τα στράπλες σου πάνε τέλεια και μόνο εσύ μπορείς να τα υποστηρίζεις κατάλληλα χωρίς τις τιράντες τους.Το στήθος σου θα δείχνει μεγαλύτερο, αν το πάνω μέρος του μαγιό έχει print (floral, animal print). Μπορείς τέλος να επιλέξεις μαγιό που στο πάνω μέρος έχει φραμπαλά για extra όγκο και τα παρακάτω είναι τα τέλεια για την περίπτωση σου. (h&m και med αντίστοιχα)




Μεγάλο στήθος


Το βασικό για σένα είναι η καλή στήριξη. Επέλεξε κάτι με μπανέλα για αυτό το σκοπό και παχές τιράντες ώστε να μην φοβάσαι να κολυμπήσεις. Μπορείς να πάρεις κάτι σε στυλ σουτιέν άμα σε βολεύει, αλλά απέφυγε οπωσδήποτε τα στράπλες μαγιό(ναι!ακόμα και αυτά με τις τιράντες διότι είναι πολύ λεπτές). Επίσης τα print θα μεγαλώσουν κι άλλο το στήθος σου οπότε καλύτερα να το αποφύγεις.Κάτι τέτοιο είναι κατάλληλο για σένα (h&m)



Τι προστάζει η μόδα;


Φέτος η μόδα προστάζει παστέλ αλλά και φλουό χρώματα. Στις πασαρέλες έχουμε δει μέχρι και φωσφορούχα εσώρουχα, ρούχα και μαγιό. Τα floral όπως και κάθε καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Λιγότερο σε σχέση με πέρσι εμφανίζονται animal print, αλλά και τέτοια έχουμε δει σε διάφορες μάρκες. Bikini,tankini ή ολόσωμα, ήμαστε ελεύθερες να επιλέξουμε. Mαύρο και λευκό, κλασικές αξίες, αναβαθμίζονται με περίτεχνα κοψίματα και φραμπαλάδες.

Στυλ και παραλία


Όπως είναι λογικό δεν μπορείς να πας στην παραλία στολισμένη από πάνω μέχρι κάτω. Ένα απλό τζιν σορτσάκι και μια ανάλαφρη μπλούζα είναι η καλύτερη επιλογή. Floral και αέρινα φορεματάκια έχουν την τιμητική τους. Εύκολα αναβαθμίζεις το στυλ σου με κάποια αξεσουάρ, όπως ξύλινα βραχιόλια ή ένα μαντήλι δεμένο στα μαλλιά. 

3 σχόλια:

  1. καλησπερα και καλορίζικο
    ηθελα να ρωτησω σχετικα με το μικρο στηθος που γραφεις οτι πανε τα στραπλες μαγιο.εχω στραπλες με ενυσχιση(οχι πολυ) αλλα μου φαινεται οτι δεν μου παει λογο του στηθους και ειναι σε φαση φλοραλ(οχι ακριβος)αλλα δεν ειναι μονοχρωμο..σκεφτομουν να παρω σαν σουτιεν ωστε να πιεζει το στηθος και να ειναι ''στητό''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ πολύ (: Τα στράπλες μαγιό είναι κατάλληλα γιατί το μικρό στήθος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη και αφού λες έχει και ενίσχυση δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα άμα θες ένα push up μαγιό για να φαίνεται μεγαλύτερο είναι δικιά σου επιλογή. Απλά άμα είναι υπερβολικά μικρό δεν το πιέζει κατάλληλα ένα τέτοιο μαγιό και το στήθος χάνεται ακόμα περισσότερο. Άμα αποφασίσεις να πάρεις τέτοιο κοίτα να είναι στο νούμερο σου και όχι μεγαλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω εχω σχετικα μεγαλο στηθος αλλα εχω παρει ενα στραπλες μαγιο που εχει λεπτες τιραντες..
    απο ενισχυση εχει την απαραιτητη και δεν ειναι push up....
    αν βαλω μονη μου πιο χοντρες θα ειναι ενταξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή